Personal Trainer kertoo –  aina asiakkaan ehdoilla

On kammottavaa nähdä personal trainereita, jotka valmentavat asiakkaita omista lähtökohdistaan ymmärtämättä lainkaan asiakkaan tilannetta. Olen jo jonkun aikaa seurannut sivusta erästä valmentajaa, joka ei alkuunkaan ole oivaltanut mitä hänen asiakkaansa eniten tarvitsevat. Omaa treeniohjelmaa ei vaan yksinkertaisesti voi kaikille asiakkailleen kopioida.

Joten first things first

Ammattitaitoinen valmentaja treenaa aina asiakasta tämän ehdoilla, asiakkaan alkutilannetta kunnioittaen ja tavoitetta tukien. Asiakassuhteen alussa tehdään kartoitus, jossa selvitetään lähtötilanne ja toivottu muutos. Näiden varaan rakennetaan jaksotus, joka vie asiakasta eteenpäin kohti päämäärää.

Jos kyseessä on aloittelija, voi ensimmäiset viikot sisältää pelkkää peruskuntoharjoittelua eli reippaita kävelylenkkejä. Ehkä mukana on jokin koko vartaloa kuormittava kuntosaliohjelma, jolla herätellään lihaksistoa tulevaan. Mutta kuten sanottu, ei ole yhtä ja samaa reseptiä jokaiselle asiakkaalle. Se kun riippuu… niin. Siitä asiakkaan lähtötilanteesta ja tavoitteesta.

Tähän yhdistelmään lisätään ruokavalio, jonka valmentaja rakentaa asiakkaan… kyllä. Tavoitetta tukemaan. Itse pyrin ottamaan huomioon myös makumieltymykset, koska jos asiakas inhoaa rahkaa, ei kenenkään etu ole sitä väkisin syöttää. Elämässä on muitakin makuja ja proteiinin lähteitä. Katson myös aina, että asiakas saa ruokavaliosta tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet. En myöskään punnituta ruokaa, vaan katsomme silmämääräisesti oikeat määrät. Kisadieetit ja muut poikkeukset sitten erikseen.

Toivon tämän kirjoituksen tavoittavan sinut, joka ehkä mietit personal trainerin palkkaamista. Varmista, että molemmat ymmärrätte mitä sinä haluat. Valitse ihminen, jonka kanssa kemiat täsmäävät. Ja muista, että vaikka valmentaja sinulle sanookin mitä teet – sinä olet pomo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑