Palleahengittelemällä rentoudut

Hengitys on hyvä keino rentouttaa stressaantunut mieli ja keho. Hengitykseen keskittyminen toimii myös erinomaisena mindfulness-harjoitteena.

Tiedätkö mitä on palleahengitys?

Ihmisillä on kaksi pääasiallista hengitystapaa: pinnallinen rintakehän yläosahengitys ja syvä palleahengitys. Hengitystiheyteen vaikuttavat esimerkiksi tunteet ja fyysinen aktiivisuus. Kivussa ja stressissä pallea jännittyy ja hengitys muuttuu pinnalliseksi. Palleahengityksen on sanottu mm. auttavan stressiin ja selkäkipuun sekä parantavan suorituskykyä.

Olet varmasti kuullut ohjeen, että kiukustuessasi laske kymmeneen ja hengitä syvään. Eli palleahengitä, koska se rentouttaa ja siten lievittää kiukun tunteita. Palleahengityksessä hengitys ja ajatukset suunnataan vatsaan. Keskity hengitykseen ja jos huolet palaavat tai ajatukset karkaavat, hyväksy ne ja suuntaa mielesi takaisin hengitykseen.

Istu tai käy selinmakuulle niin, että niska ja selkä ovat suorassa linjassa. Rentouta hartiat.

Sulje silmät ja pullista vatsaa ulospäin kun hengität nenän kautta sisään.

Hengitä suun kautta ulos ja tarkkaile, miten vatsa laskee käden alla. Rintakehä rentoutuu.

Toista. Toista. Toista …

Harjoittelemalla opit hallitsemaan ajatuksiasi ja pystyt hengittelemään pitempään. Maatessa saatat nukahtaa, joten valitse ajankohta, jolloin se on suotavaa.

Hengittelyä kannattaa harjoitella. Palleahengityksellä voit vaikuttaa hyvinvointiisi ja rentouttaa mielesi kiireisinä hetkinä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑