Tiedätkö mitä sinusta puhutaan suljetun oven takana?

Henkilöbrändi on ollut tapetilla viime aikoina ja viittasin siihen itsekin aiemmassa jutussa virtuaalielämästä. Parhaimmillaan henkilöbrändi tarkoittaa hyvää mainetta, jossa nivoutuvat yhteen osaaminen, arvot ja persoona. Huonoimmillaan se on väkisin väännetty ja epäaito kuvaus ihmisestä, joka vain haluaisit olla.

Henkilöbrändi on sitä, mitä sinusta puhutaan suljetun oven takana.

Hyvä maine on arvokas pääoma. Se ei synny vahingossa vaan vaatii pitkäjänteisiä päätöksiä. Hyvämaineinen ei ole synonyymi mukavalle, sillä usein arvostus jopa kasvaa kun uskaltautuu käyttämään osaamistaan vastoin yleistä mielipidettä. Tietenkin se, kuinka asiat ilmaisee, onkin taas jo oma tarinansa.

Hyvä tapa tarkistaa virtuaalinen henkilöbrändinsä on googlata oma nimi. Ovatko hakutulokset positiivisia, romahtavatko luurangot vai kohtaatko errorin?

Kun yksi haluaa netissä anonymiteettiä, on vahva henkilöbrändi monelle vakuutus tulevaisuuteen. Jos jonain päivänä päätyy hakemaan uusia haasteita, on vahvasta henkilöbrändistä vain hyötyä. Rekrytoijat ja headhunterit eivät kuule suljettujen ovien taa mutta googlaavat takuuvarmasti nimesi. Ja sillä hetkellä tyhjä sivu ei varmasti ole paras mahdollinen hakutulos.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑