Personal Trainerin salaisuus: 80/20 sääntö

Lähestyvä kesä tuo mieleen helteiset päivät ja kirkkaat vedet. Moni myös toivoo olevansa rantakunnossa, toiset ovat suosiolla siirtäneet tavoitettaan johonkin tulevaan. ”Ei jaksa, ei viitsi. Kuka hullu nyt pelkkää riisiä ja kanaa syö?”

Laihuus ei ole ihanne enkä missään nimessä kannusta normaalipainoista ihmistä laihduttamaan. Fakta kuitenkin on, että joka viides suomalainen on lihava ja että yli puolet aikuisista on ylipainoisia. Jokainen tietää, että ylipaino on terveysriski ja kilojen pudottaminen olisi palvelus itselle.

Siksi kannustan katsomaan peiliin, miettimään löytyykö vatsalta röllyköitä ja jos vastaus on kyllä, jatkamaan tämän tekstin lukemista.

Monella on ihmeellinen mielleyhtymä siitä, että laihduttaminen on inhottavaa ja epämiellyttävää. Jos näin on, niin on katsonut liikaa television rääkkitreeniohjelmia tai sitten perusta on niin huonossa kunnossa, että laihdutus pelkkänä ajatuksenakin tuntuu ylitsepääsemättömältä haasteelta.

Tiesitkö, että

terveellinen dieettiruoka ei näännytä vaan pitää kylläisenä jopa pitempään kuin ruokavalio, johon ehkä olet aiemmin tottunut. Kun ruokavaliossa on huolehdittu ravintoaineiden tasapainosta, ateriarytmistä ja riittävästä energiamäärästä, ei nälkä yleensä vaivaa.

valmentajan tulee aina huomioida asiakkaan lähtötilanne ja tavoitteet. Jos asiakas on rapakunnossa, keskitytään ensin perustaan ja vasta sitten kovempiin treeneihin. Tärkeää on myös löytää liikunnan ilo, se on avain jatkuvuuteen. Lue lisää.

jo pienikin painonpudotus tuntuu hyvänä olona. Kevyempi fiilis ja onnistunut mieli motivoi jatkamaan.

Lopuksi pieni salaisuus. Vinkki, joka on toimivaksi testattu: 80/20 sääntö. Syömällä 80% hyvin, voi 20% ottaa rennommin. Sääntö kuvaa hyvin sitä, että dieetillekin mahtuu löysempiä hetkiä. Uskon täysin siihen, että armollisuus itseä kohtaan näkyy pienempänä stressinä ja sen myötä parempina tuloksina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑