Kiulunkantaja vai niitä muita?

Sauna kuuluun suomalaiseen kulttuuriin ja kiulu, tuo muotoilun lahja maailmalle kätevine suorine kädenkahvoineen on saunan ehdoton varuste. Samaisen kapistuksen perusteella uskallan väittää, että ihmiset voi jakaa kahteen luonnetyyppiin.

Kiulunkantajiin ja niihin muihin.

Ikävän usein kiulu on tyhjä ja se nököttää yksin peränurkassa. Silloin saunassa on käynyt ihminen, joka todennäköisesti livahtaa ulko-ovestakin niin, ettei yksikään ehdi hänen perässään. Ovi kolahtaa takana tulevan otsaan juuri kun tyyppi on ehtinyt pujahtaa karkuun.

Toisinaan kiulu odottaa alimmalla saunajakkaralla täyteen valutettuna. Asialla on ollut kiulunkantaja, joka huomioi kanssaihmiset niin saunassa kuin vaatteet päälläkin. Hän pitää ulko-ovea auki, on valmis jopa odottamaan. Hän ei jätä ketään pulaan ja kantaa naapurin mummun ostoskassitkin sisään.

Ensi kerralla kun menet saunaan, voit miettiä kumpaan ryhmään kuulut. Väitän, että se miten suhtaudut saunassa kiuluun, paljastaa myös tapasi kohdella muita ihmisiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑