Se oikean elämän Neymar

MM-väki kohisi eilen brassifutaaja Neymarin filmatessa kentän laidalla. Sen verran lajista tiedän, että mitä paremmin kentällä näyttelee, sitä varmemmin saa vastustajan kortin nousemaan.

Tilanteesta tuli mieleen yksi tuttava, joka on samanlainen normielämän filmaaja. Näennäisesti mukava ja positiivinen, oikeasti häikäilemätön oman edun tavoittelija ja selkäänpuukottaja. Jos elämää poljettaisiin futiskentällä, ei tarvitsisi hetkeäkään miettiä mistä pelaajasta on kyse. Punaisen kortin metsästäjä.

Moni tavoittelee onnellista elämää ja positiivista elämänkatsomusta. Siksi saattaa herätä himo näennäisesti vain esittää oikean elämän positiivaria. Rakentaa strategisesti optimistista ja energistä henkilöbrändiä, vaikka iltaisin kerääkin ketunhännät kainaloista ja teroittaa puukot odottamaan seuraavaa iskua.

Onni on tunne. Arjen hetki, joka synnyttää positiivisen lämmön ihmisen sisällä. Ei tullakseen onnelliseksi tarvitse taikatemppuja, ketunhäntiä eikä filmaustaitoja. Omat ajatukset vievät jo pitkälle. Onnellisuustutkijan mukaan esimerkiksi ihan hyvä loma voi olla riittävän hyvä tehdäkseen onnelliseksi. Turha täydellisyyden tavoittelu vaan stressaa ja siksi ihan hyväkin riittää.

Oma onnellisuus kasvaa tekemällä hyvää. Olemalla empaattinen, elämällä eettisesti tai käyttämällä aikaa muiden hyväksi. Ehkä näitä kaikkia. Auttamalla ja tukemalla, ei iskemällä tilaisuuden tullen.

Futiskentällä ihan hyvä saattaa riittää jos mukana on tarpeeksi tuuria. Onneksi oikeaa elämää ei mitata puoliajoissa vaan aidoissa ihan hyvissä hetkissä, joissa onni nousee molempien kohtaajien tunteisiin.

One thought on “Se oikean elämän Neymar

Add yours

  1. Tätäkin kantaa miettinyt tässä onnellisuudenkaupallistumisen-huumassa että näinköhän se valtionkonttorin virallinen suosituskaan on ihan se oikea tapa elää, koska täytyyhän niiden talouden pyörien ja markkinatalouden pyöriäkkin jollain. Ton tosin ton ihan hyvä ja ihan kiva ajatuksen allekirjoitan joka unohtuu siinä arjen tiimellyksessä. Olen tosiaan itse kuulunut tähän lahkoon joka lyö muille sitä tasoa mutta loppujen lopuksi se alkoi tuntumaan moraalisesti ja eettisesti väärältä muita kohtaan. Kannattaako tosiaan muita edes alkaa haastamaan kisaan? Mitalia ei tule.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑