Yksinkertainen 2019

Olen parina vuonna aiemmin päättänyt alkavalle vuodelle jonkin teeman eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Mietin pitkään tarpeeksi hyvin kuvaavaa aihetta ja pitkällisen pohdinnan jälkeen nimesin vuoden 2019 yksinkertaistamisen vuodeksi.

Koko homma starttasi halusta vähentää someaikaa mutta teemana se oli liian kapea ja jotenkin pinnallinen. Olen aiemmin kertonut, että koen useimmin somen enemmän kuormittavaksi kuin antavaksi, joten halusin sen jollain tavalla kuitenkin mukaan. Lisäksi olen huomannut haluja vähentää myös muita asioita elämässäni, kuten tavaroita ympärilläni tai tekemistä, joka vie enemmän kuin tuo.

Matkakuumekin on pysynyt korkealla paluusta saakka ja viime vuodet olen ollut melko huoleton rahan käyttäjä. Käytännössä olen ostanut paljon sellaista, mikä hetken mielijohteesta on houkuttanut. Samalla olen tuskaillut kun kierrätettävää on kertynyt paljon. Kovin vaikeaa kaavaa ei tarvittu kun ymmärsin kuinka ratkaista kaksi ongelmaa yhdellä kertaa.

Heissulivei kodin turhakkeet!

Viime viikonloppuna innostuin aloittamaan karsimisen. Keittiön kaapeista lähti kaksi isoa kassillista kippoa ja kuppia, varmuuden vuoksi säilytettyä tavaraa ja käytöstä poistettua kodinkonetta. Näpyttelin ilmoitukset nettiin ja lupasin vaihtaa esineitä kahvipakettia vastaan. Näin tein aika monelle turhakkeelle ympäri kotia ja nyt kaapit on täytetty kahvilla koko kevään tarpeeksi. Yllätyin siitä, kuinka nopeasti tavarat liikkuivat kun ne antaa pois vain nimellistä korvausta vastaan.

Samalla käytiin läpi pojan huonetta. Korkea, joskus tarpeeseen ostettu ja nyt jo tehtävänsä täyttänyt kirjahylly lähti uuteen kotiin Aku Ankka -hyllyksi. Satakunta vanhaa kirjaa olivat antaneet meille jo kaikkensa, joten niiden vuoro oli jatkaa tarinaa uuden lapsen elämässä.

Vielä olisi aloittamatta suurimmat urakat, lukemattomat lelulaatikot sekä vanhojen vaatteiden varastot. Sovittiin pojan kanssa, että vanhasta luopumalla kerätään yhdessä tietty määrä rahaa ja lähdetään sillä koko perheen voimin kylpylään. Luontokin kiittää kun tavaran sijaan sijoitetaan yhteiseen tekemiseen ja pieni porkkana kannustaa toimimaan.

Teemaan liittyy tietysti myös se, ettei turhakkeita kerry kotiin vuoden aikana. Ostan vain tarpeeseen eli kun jokin on loppunut tai hajonnut. Kun olen hankkimassa jotain uutta, punnitsen sen tarpeellisuuden aiempaa huolellisemmin. Lisäksi asioiden ja tekemisten täytyy tuottaa iloa, jotta ne ovat ansainneet aikansa ja paikkansa. Tunnen itseni sen verran hyvin, että tiedän täsmälleen mistä voimaannun ja mikä syö energiaa. Tänä vuonna keskityn teemani avulla ensimmäiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑