Somepaastolla lisää minäaikaa – muiden sijaan keskityn enemmän itseeni

Tykkään kesälomalla olla hetken pois somekanavista. Parina viime vuonna olen tehnyt totaalisen someloman, jolloin kaikki kanavat ovat pysyneet suljettuna yhden kuukauden ajan. Meneillään olevalla kesälomalla lyhyempi somepaasto on keskittynyt Instagramiin ja Facebookin. Kaikille somepaasto ei sovi, mutta itselleni se on ollut hyvä tapa keskittää ajatuksia muualle.

Yksinkertainen syy somelomaan on halu käyttää somen viemää aikaa muulla tavoin. Nyt kun poika on vanhempi ja viettää päivät pääosin kavereiden kanssa, on kesälomasta tullut minäaikaa. Käytännössä se tarkoittaa enemmän lukemista tai äänikirjoja, monipuolisempia treenejä, kehon- ja mielenhuoltoa sekä entistäkin ravintorikkaampaa syömistä.

Totaalista digitaukoa en pystyisi koskaan pitämään, koska puhelimessa ja padissa on niin paljon tärkeitä appeja. Näistä tärkein on digipäiväkirja, jota kirjoitan päivittäin. Haluan myös pitää itseni tietoisena maailman asioista, joten erilaiset uutissovellukset ovat kovassa käytössä. Nämä ovat olleet korvaavia asioita somen selailuun. Sen ajan, jota ennen sometaukoa käytin Facebookin uutisvirtaan, kirjoitan enemmän ajatuksia muistiin tai luen uutisia.

Suosittelen lämpimästi pohtimaan omia sometapoja. Moni aikuinen on laittanut lapselleen käyttörajat eri sovelluksiin vaikka omakin käyttö vaatisi tarkastelua. Jos totaalinen somepaasto tuntuu vieraalta, voi koittaa rajata someaikaa. Vaikkapa niin, että koko perhe laittaa puhelimet pois iltaseitsemältä ja keskittyy yhdessäoloon. Puhelimesta luopuminen reippaasti ennen nukkumaanmenoa parantaa myös unta, joten hyöty sitämyöten tuplaantuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑