Alkuvuoteen pelkkä menolippu taskussa

En kuulu niihin, jotka tekevät uudenvuodenlupauksia. Mietin kuitenkin usein asioita, jotka lisäävät hyvinvointia ja yritän luonnollisesti maksimoida näiden määrän.

Viimeiset pari viikkoa olen ollut kotona, ihanalla joululomalla isolla iillä. Oma koti on turvasatama, jonka huomassa voisin ihan hyvin olla 24/7. Joulua vietettiin meillä läheisten kanssa ja uutta vuotta oman perheen kesken. Vaikka pari viime joulua reissussa on olleet ikimuistoiset, oli nyt mukava kaivaa joulukoristeet esiin ja laittaa kotia juhlakuntoon.

Mut tuntevat tietävät, että some alkaa ahdistaa aika ajoin. Olen aiemmin kirjoittanut somelomasta, paastosta ja tauosta. En oikein tarkkaan tiedä mikä somen aiheuttaman ahdistuksen juurisyy on, mutta sen tiedän, etten halua negatiivisen viitan laskeutuvan päälleni. Siksi jälleen kerran, nyt vuoden alusta, jäin lomalle valtaosasta somekanavia. En tiedä vielä matkan pituutta, valitsin vain menolipun.

En halua syyttää tai tuomita sosiaalista mediaa, siinä on paljon hyvää. Se yhdistää ihmisiä ja lyhentää välimatkoja mutta se on myös aikavaras, joka syö mun lautaselta. Se lähinnä ärsyttää ja lataa mieleen huonoa energiaa. Joko siellä riidellään tai kiillotetaan omaa peilikuvaa. Kaikki on joko helvetin hyvin tai todella huonosti. Ääripäät ja kuplat ovat joko tosi mustia vai hohtavan valkoisia.

Katsotaan, kuinka pitkään viihdyn rauhoittumisen retriitillä tällä kertaa. Sen tiedän jo nyt, että muutaman päivän aikana olen kuunnellut enemmän kirjoja kuin aikoihin. Olen lukenut kymmenittäin uutisia ja kaivanut puikot sekä koukut esiin. Puhelimen nostot ovat vähentyneet noin viidenneksellä ja uskon niiden putoavan vielä entisestään. Alan saada niskalenkkiä varkaasta, joka on magneetin lailla vetänyt puoleensa.

Tämä siitä huolimatta, etten ole koskaan ollut huolissani somekäytöstäni. Ei se ole vienyt niin paljoa aikaa, että sen vuoksi olisin siitä halunnut luopua. Eikä se ole haitannut sillä tavalla elämääni, että siitä pitäisi päästä eroon.

En vaan halua, että mikään asia koukuttaa. Tahdon suunnata ajatukset johonkin ihan muualle kuin muiden ihmisten päivityksiin. Haluan saada oman mieleni järjestykseen, poistaa turhuudet ja keskittyä hyvinvointia lisääviin tekijöihin. Ei sen kummempaa. Joku konmarittaa kodin, minä somen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑