Karma ja korona

Nyt on luvassa kunnon hörhöilyä. Skippaa suosiolla jos menee yli hilseen.

Ensin kuitenkin vähän faktaa. Koronavirus COVID-19 on noin millimetrin kymmenestuhannesosan kokoinen eloton proteiinipallero. Sitä on jonkun tiedon mukaan koko maailmassa noin viisi grammaa. Toisaalta tästä on vaikea löytää faktatietoa kun moni yhdistää 5G-teknologian ja koronan toisiaan ruokkivaksi yhtälöksi.

Mutta ajatellapa, jos koronavirusta olisikin maailmassa vain noin viisi grammaa. Saman verran painaa Suomen ja Euroopan pienin lintu, hippiäinen.

Viisi grammaa on reilu kymmenen kertaa vähemmän mitä painaa pieni S-koon kananmuna. COVID-19 on tällä hetkellä vaatinut maailmalaajuisesti noin 85 000 kuolonuhria (WHO).

Voiko tässä yhteydessä edes miettiä mitä hyvää korona on tuonut. Ehkä voi, sillä niitäkin on, ainakin ilmastolle. Iltalehti uutisoi eilen, kuinka Intiassa näkyy Himalajan huiput ensimmäistä kertaa yli 30 vuoteen, kun ilmansaasteiden määrä on vähentynyt. Ilta-Sanomissa oli jo maaliskuussa juttu, kuinka Venetsian kanaalit ja Kiinan taivas on kirkastunut. Ihmiset pysyvät kotonaan, ympäristö kiittää.

Sitten se hörhöilyosuus.

Väkisinkin pistää miettimään, miten ja miksi yksi pahainen virus on saanut koko maailman polvilleen. Voisiko tällä olla jotain yhteyttä globaaliin ilmasto-ongelmaan? Voisiko olla, että jokin ylempi voima on kehittänyt viruksen näyttääkseen, että ihminen voi halutessaan (tai pakon edessä) vaikuttaa maapallon hyvinvointiin?

Huomasit varmaan viime viikolla ihanan aurinkoiset ja lämpimät ilmat. Elohopea kipusi viiteentoista asteeseen ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Tuli pääsiäinen, monen mökkikauden aloitusviikonloppu ja taivas muuttui harmaaksi. Vettä vihmoo ja lämpötilat on lähellä nollaa. Sattumaa? Vai haluaako jokin, että pysytään nyt kuitenkin kotona vielä hetki eikä rynnätä mökeille kesäkauden avajaisiin?

Itsehän uskon vahvasti karmaan. Siihen, että hyvät ja huonot asiat löytää vielä edestään. Jos elää hyvää elämää, kunnioittaa muita, haluaa toisille hyvää ja auttaa ihmisiä ja luontoa, saa myös itse takaisin hyvää. Ja vice versa.

Kulutushysteria ja talouden rattaita ylläpitämä ostoholismi on lähes tuhonnut luonnon. Jos kaikki maailman ihmiset kuluttaisivat kuin suomalaiset, tarvitsisimme lähes neljä maapalloa. Ylikulutamme, eli kulutamme enemmän kuin mikä on maapallon rajoissa kestävää.

En minä tietenkään tiedä onko olemassa mitään ylempää voimaa. Fiksu ystävä sanoi joskus, että joulupukki on olemassa niin kauan kuin siihen uskoo. Ehkä ylemmässä voimassa, tai karmassa tai miksi sitä haluaakaan sanoa, pätee sama analogia.

Faktat on kuitenkin faktoja eikä niitä kumota ajatuksilla tai hörhöillä teksteillä. Minä uskon, että niin kamalaa kuin korona onkaan ihmisille ja taloudelle, on se jonkin ylemmän tahon keino pakottaa ihmiset pysähtymään ja miettimään miten me tätä Äiti maata kohtelemme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑