Kukkajuttuja

Olin tänään elämäni ensimmäisissä polttareissa. Itselläni ei ollut sellaisia – en halunnut. Poikanen oli tuolloin ihan pikkuinen vauva eikä päällimmäisenä mielessä ollut tyttöjen hemmotteluilta.

Moni kaveri on mennyt tosi pienessä piirissä naimisiin tai ollut menemättä lainkaan. Oikeastaan, kun tarkemmin mietin, en ole ollu yksissäkään häissä aikuisiällä. Kummallinen lähipiiri meillä.

Tänään pääsin piipahtamaan ihanassa nuorten naisten päivässä. Kyseessä oli veljen morsiamen polttarit, jotka hänelle oli suurella sydämellä suunniteltu.

Päivän aluksi käytiin paikallisessa kukkakaupassa kukkajuttujen teossa. Morsian teki upean seppeleen ja me muut taiteiltiin omat hiuskoristeet. Kukkakaupalta juhlaväen matka jatkui eteenpäin ja osa porukasta jäi omille teilleen, minä mukaan lukien.

Ajatella, että olen elänyt lähes nelikymppiseksi, ennen kuin ensimmäisen kerran tein minkäännäköistä kukka-asetelmaa. Mähän olen siis niin laiska, että ostan kaikki kukat valmiina enkä ole eläessäni laittanut yhtäkään vartta ristiin. Heh.

Hiuskoristeen teko oli tosi helppoa vaikka aluksi kauhistutti, kun mielessä ei ollut visiota lopputuloksesta. Tukkakukkakoristeet ei varsinaisesti ole kuuluneet mun asusteisiin koskaan, joten en oikeasti tiennyt yhtään, miltä kaunis sellainen voisi näyttää.

Oli kuitenkin tosi vapauttavaa tällaiselle langat omissa käsissä ja rystyset valkoisena niistä puristavalle -tyypille, tehdä jotain aivan puhtaalta pöydältä, ilman ennakkoluuloja tai suunnitelmia. Pöydällä väritön pinni ja maljakossa runsain mitoin erilaisia kukkia ja heiniä. Ja ei muuta kuin hommiin.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan mieluisia kukkia ja lehtiä liimattiin kukkaliimalla perinteiseen hiuspinniin. Kun kaikki liimaukset oli tehty, vedettiin pintaan väritön spray, joka pitää koristeen kauniina pitempään. Lopputulos oli yllätävää kyllä, oikein soma.

Ja täytyy myöntää, että sen verran rentouttavaa luomistyötä se oli, että voisin joskus uusia homman.

Kun juhlaväen matka jatkui eteenpäin, painelin kotiin oman perheen luo. Loma on alussa ja oma koti kullan kallis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑