Pussillinen salmiakkia sovinnon eleeksi

Yhteentörmäyksiltä ja erilaisilta otteluilta ei voi välttyä kun teini-ikä kolkuttelee. Poikanen hakee rajoja ja hiljalleen itsenäistyy. Äidin kanssa on turvallista kinata ja hyvä niin. Hermoja se vaan toisinaan koettelee itse kultakin.

Tänään väännettiin kättä ikärajoista. ”Miksi en saa pelata Pegi16 tai -18 pelejä kun kaveritkin saa? En minä enää aikuisena niitä halua pelata vaan nyt. Ei ne oo raakoja, ei niissä lennä veri. Ne on vaan siksi aikuisille ku niissä on niin kalliita lisäosia.” Ja niin edelleen.

Esiteinin elämä on joskus tosi rankkaa, kauheasti typeriä sääntöjä missä ei ole mitään järkeä.

Tilanteessa ei auta faktaperustainen keskustelu eikä oikeastaan mikään muukaan. Ihan sama miten argumentoin, mikään ei mene läpi. Tuntuu kuin seinälle puhuisi – paitsi ettei seinä vänkkää vastaan.

On hieno juttu, että ihminen osaa perustella ja on valmis vääntämään tärkeästä asiasta. Se on hyvä taito myös aikuisena. Pitäisiköhän ihan pojan tulevaisuutta silmällä pitäen harjoittaa väittelyä enemmänkin. Koulutusmielessä kinata hänen kanssaan milloin mistäkin arjen aiheesta.

Hehe, no enkä en. Lapsi se tässä rajojaan hakee enkä minä huvitusta hänen kustannuksellaan. Vaikka joskus saattaa vähän virneessä tulla omat teiniajat mieleen.

Tämä erä päättyi äidin voittoon. Tiukka ’ei’ toimii yleensä parhaiten. Ihmeellisiä tällaiset tylsät vanhukset, jotka ei ymmärrä mistään mitään.

Onneksi ovikello soi ja kaveri haki pihalle. Sanaakaan sanomatta lapsi painui pakkaseen.

Lauantaisin saa ostaa viikonloppunamia. Kaverukset kävelivät kaupalle ja kotiin tullessa äidin käteen ojennettiin salmiakkipussi. Sanoja ei tarvittu, sormella osoitti että se oli minulle hankittu. En ollut pyytänyt enkä yleensä karkkia pahemmin edes syö. Mutta kyllä poika tietää, mikä uppoaa herkkuhetkenä parhaiten.

Ehkä salmiakkipussi toimi tämän ottelun sovinnon eleenä. Lapsesta rajat ja kiellot on ikäviä mutta pohjimmiltaan hän tietää, että hyvää niillä tarkoitetaan.

Voittajan on hyvä hymyillä. Tänä iltana tylsästä äidistä tuli pikkasen makeampi mutsi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑