Liikunnasta voimia kaamokseen

Marraskuun harmaus vie helposti mieleen nurjalle puolelle. Neljältä kun suljen työkoneen, on jo ihan hämärää. Hieman säästä riippuen jopa pimeää. Meillä loimottaa useita pieniä valaisimia, vaaleita tähtiä sekä kynttilöitä.

Jokaisella on varmasti omat keinonsa kaamoksen kukistamiseen. Liikunta on tosi tärkeä henkisen ja fyysisen voinnin laturi. Vaikka illalla ei millään jaksaisi lähteä salille, tuo treeni paljon enemmän virtaa kuin vie.

Me ollaan treenattu Mikon kanssa kimpassa noin 10 vuotta. Salilla ollaan omissa oloissamme kuulokkeet päässä, mutta yhdessä ollaan lähdetty ja tultu kotiin. Sekin auttaa pimeyden keskellä, kun on joku jonka kanssa mennä. Vähän kuin kimppatreenit tai kahvittelut – pääasia että tulee lähdettyä. Hiljattain meillä oli muutaman kuukauden salitauko ja tällä viikolla käytiin aktivoimassa salikortit uudelleen. Ja ai että miten hyvä fiilis tulee kun pääsee taas punttien äärelle.

Mulla on myös kotona työhuoneessa vaikka ja mitä treenivälineitä: spinningpyörä, useita kahvakuulia, käsi- ja levypainot. Ensi viikolla tulee vielä kevyet kyykkytelineet. Tykkään treenata himassa, koska mulle tärkeintä on laittaa musat täysille ja uppoutua ihan omaan maailmaan milloin kenenkin artistin seurana. Se onnistuu yhtä lailla kotona kuin salillakin. Toki salilla puitteet on huomattavasti paremmat. Spinningpyörää poljen usein webinaarien aikana, rakastan lyödä parit kärpäset yhdellä iskulla.

Liikuntamuoto, johon ollaan koko perheen voimin hurahdettu, on metsävaellukset. Tai pienet kävelyt, miksi niitä nyt voisi kutsua. Syyslomalla Rukalla käveltiin muutaman kilometrin lenkkejä metsässä, aina eväät mukana laavulle tai grillille pysähtyen. Viime viikonloppuna käytiin käppäilemässä Lapakistossa, tosi kiva luonnonsuojelualue Lahen reunamailla. Raptorilla on rinkka, mihin nostan sen jossain vaiheessa matkaa. Hän toki ei itse siellä tykkää olla, vaan haluaisi nuuskutella ja tutkailla luontoa omin jaloin. Kovin pitkiä lenkkiä noin nuori chihu ei kuitenkaan voi vielä tehdä.

Tärkeintä kaamoksenkin kukistamisessa lienee tekeminen. Olipa se salille tai luontoon lähteminen, hyvä fiilis tulee kun saa homman alkuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑